Nézzük csak meg, merre is van Felsőkövesd.

Információk dióhéjban a településről és környékéről:

Felsőkövesd külterület, amely része Tormás község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 4 kilométer távolságra található. A település Baranya megyében található, területileg a Hegyháti járás és a Sásdi kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz, valamint a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. 

Amiről nevezetes a környék:

Fekete István okleveles gazda, író ezen a vidéken dolgozott és vadászott gróf. Mailáth György hitbizományi uradalmában Bakócán, az 1926-29 közötti években, mint segédtiszt. Az itt szerzett élményei emlékére helyezte el a Mecseki Erdészeti Zrt. az emléktáblákat, amelyeken az író saját szavaival meséli el a történeteket vagy egy félévszázados szép vadászélet gazdag tapasztalatait adja át.

Az emlékösvény táblái Rockenbauer Pál Dél Dunántúli Kék Túra útvonal mellett találhatóak, ha Felsőkövesdről Abaliget felé haladunk, akkor Felsőkövesd és Hollófészek között.

A tervek szerint Felsőkövesdről visszafelé tesszük meg a távolságot és Gálosfára fogunk érkezni, ahol vár bennünket az autónk. Szervezett szállítást fogunk igénybe venni. 🙂

Felsőkövesden a pecsét helye: a harangláb melletti hirdetőtábla

Gálosfa és Felsőkövesd: 11,26 km (Táv:11.26km emelkedés: 272m lejtés:167m)

Beszámoló 1. túráról.

Beszámoló 2. túráról.

Beszámoló 3. túráról.

Beszámoló 4. túráról.