Mikor a manóimat elkezdtem készíteni, mindenképpen kiváló minőségű, Magyarországon készített anyagot akartam felhasználni. Így esett a választás a gyapjúfilcre. A fa figurákat finom gyapjúba öltöztettem, mert a természetessége, puhasága és nem utolsó sorban a tartóssága fontos volt ahhoz, hogy gyermek kezébe adhassuk. A filcek manapság divatos kézimunka alapanyaggá váltak, mert könnyű velük dolgozni. Igyekeztem alaposan megismerni ezt az anyagot, hogy jól tudjak választani a hobby boltok, webshopok kínálatából és írtam is egy bejegyzésben már róluk.

A következő próbálkozás a kékfestő anyagból szabott kis ruhácska volt. Csinosak lettek nagyon a kis manók. A kékfestő anyagról is próbáltam beszerezni infókat, főként arra fókuszálva, hogy hol lehet beszerezni igazi kékfestő anyagot.

A gyapjúfilcbe öltöztetett manóim ruháját általában kis hímzéssel diszítettem, apró virágokkal, levelekkel és főleg franciacsomót használtam. A hímzés adta az ötletet, hogy lehetne akár kalocsai, matyó, buzsáki vagy bármely tájegységre jellemző hímzésmintákat használni. Mivel nem vagyok egy hímző tehetség, ezért keresgéltem hímzett szalagokat, melyből készülhetne a ruhájuk. Kis matyó mintás szalagot találtam a Málitex webshopban, ahol többféle színben, mintában és szélességben kaphatóak a szalagok. Hát így születtek meg a matyó ruhás babáim.

A következő bejegyzésemben megpróbálom összeszedni azokat az alapanyag lelőhelyeket, ahol szívesen vásárolok.