Hozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg vajjal vagy margarinnal elmorzsolva, 4 evőkanál cukor, csipet só és annyi tejföl, hogy jól gyúrható legyen. ( kb. fél pohár tejföl). Két cipót gyúrunk és pihentejük fél órát. 

Ez idő alatt reszeljük az almát. kb. 7 db közepes almát szoktam reszelni. Kicsit cukrozom, attól függően, hogy mennyire savanyú az alma. Kicsavarom az alma levét és megiszom. Gyerekkoromban imádtam,mikor anyukám csavarta így ki az alma levét, mert azt is rögtön megittam.

Az almalétől új erőre kapva, kinyújtom a tésztát a tepsim méretére és sütőpapírra teszem a tésztát. Rászórom, igazgatom egyenletesen a reszelt almát, kis fahéjjal még megszórom és nyújtom a következő cipót. Méretre igazítom és ráteszem a tepsiben levő tésztára. Széleknél jól rányomkodom, villával megszúrkodom a tetejét, hogy a gőz kijöjjön rajta. kb. 180-200 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 30 percet.

 20201215_123308.jpg