Forrás: Pinterest

Mindig is imádtam a meséket, mesekönyveket és talán ez lehet az oka annak, hogy szívesen varrogatok babákat, macikákat, jópofi állatkákat. Számomra a legnagyobb élményt, izgalmat a figura fejének, arcának az elkészítése jelenti, mert ilyenkor kel életre a kis figura. Hirtelen jelleme lesz, hangulata lesz, csillogó szemével, mosolygós szájával egyszer csak észrevesz bennünket és nekem itt már kezdődik is a mese …..

Szerencsére, most már az internet világában könnyen találunk a varráshoz, kézimunkához ötleteket, leírásokat, oktató videókat, olyan oldalakat, ahol ügyes kezű emberek fázis fotókkal mutatják be, hogy mit és hogyan csináljunk.

Könyvek és varrási útmutatók keresgélése közben akadtam rá a csendes könyv –re. Ezernyi ötlet, ezernyi figura, szín, mese, játék …. csak a képzelet szab határt….és ami nagyon tetszik, hogy egyszerű technikával, kezdők, varrásban kevésbé járatos anyukák, nagymamák is nagyon mutatós könyvecskét készíthetnek a kisgyermekek örömére. Ötletek.

Nagyon sok ötletet, hasznos tippet, fotót, mintát gyűjtöttem össze a quiet book/ csendes könyv témakörben a  pinterestről  – Quiet book ötletek és úgy döntöttem én is készítek ilyen könyvecskét…..