Hozzávalók a bodza – zseléhez
kb.1 liter víz
egy nagy tál bodzavirág
1 db citrom
50 dkg cukor ( én 30 dkg cukorral csináltam)
2 evőkanál almapektin/ 1 tasak Dr. Oetker pektint használtam fel
A tiszta helyről szedett bodzavirágot soha ne mossuk meg, mert a virágporra szükség van ahhoz, hogy igazán finom, aromás legyen a zselé vagy szörp.
A virágokat beletettem egy tálnyi vízbe és 3-4 óra áztatás helyett, – amit az eredeti receptben olvastam – egy éjszakán át hagytam az ízeket kiázni. Ebbe az áztatólébe szeleteltem bele a citromot is.
A citrom feltétlenül kezeletlen héjú citrom (bio citrom) legyen ha beleszeljük az áztató lébe.
Almapektinként a Dr. Oetker Pektint használtam, amit 2 kg gyümölcshöz ajánlanak. Az én bodzás áztatólevem,- miután kicsavartam belőle a bodzavirágot és a citromot – másfél liter lett. Ehhez 30 dkg cukrot adtam és az egész tasak pektint. Előbb a cukorral forraltam a levet, majd a végén adtam hozzá a pektint. A pektint előbb érdemes összekeverni egy kis lével és csak utána hozzáadni az egészhez.
Nagyon finom lett. Amerikai palacsintával kóstoltam – hm nyami.. ha valaki szereti a bodzaszörpöt, akkor ezt se hagyja ki.

