Már régóta olvasom Margaret Bloom blogját és mindig terveztem, hogy megveszem a könyvét is, ami Making Peg Dolls címen jelent meg a Hawthorn Press kiadónál 2013-ban. Kb azóta szerettem volna belelapozni a könyvébe 🙂

Ma végre sikerült! Megérkezett a könyv és ha már lúd, akkor legyen kövér – megvettem a 2014- ben megjelent könyvét is.

Nem okozott csalódást. Gyönyörű fotók, részletes leírások, igényes kivitelezés.

Margaret Bloom Észak-Kaliforniában élő pszichológus és író, aki munkája mellett természetes anyagokból készít peg babákat és könyvével arra ösztönöz, hogy mi is fogjunk hozzá- garantáltan hihetelen élményben lesz részünk. Alkotni, álmodozni, mesékkel szárnyalni – szüksége van erre gyereknek, felnőttnek. Nincs ennél jobb terápia, mely mellékhatás nélkül gyógyít félelmet, szorongást és a szabad játék örömével fejleszti a kicsiket.

Könnyen követhető utasítások ösztönzik az olvasót arra, hogy elkészítse a saját kis figuráit. Kezdő kézimunkázók és gyermekek számára is érthető, követhető módon foghatunk hozzá a saját kis manó világunk megteremtéséhez. Nagyon tetszik, hogy évszakok és ünnepek adják a keretet. Ezzel további ötletet ad és inspirál arra, hogy saját ünnepeink figuráit, történeteit is megalkossuk.

Az első könyvben A három medve, A Piroska és farkas, a Jancsi és Juliska mesék szereplői is elkészülnek – nagyon szép illusztrációval, pontos szabásmintákkal. Nagyon tetszenek!

Közben rákerestem az előszót író Susan Perrow (M.Ed) oldalára is , aki terápiás mesemondó. Az oldalon ezt írja magáról:

A nevem Susan Perrow.
Ausztrál vagyok, akinek „munka” szenvedélye a történetek és a mesemondás.
Szerző, mesemondó, tanárképző és szülőpedagógus vagyok.
Az elmúlt 30 évben dokumentáltam más kultúrákból származó történeteket, történeteket írtam és meséltem gyermekek és felnőttek csoportjainak – mindezt az ausztráliai, afrikai, ázsiai, kínai, európai és egyéb oktatói, előadói és tanácsadói karrier hozta létre.
Jelenleg három közzétett történetgyűjteményem van, összesen 10 nyelven.

Elolvastam az egyik kis történetét az oldalán, az ingyen letölthetők közül – szerencsére egy magyarra fordított történetet is találtam, ami a covid idején 2020. márciusában íródott és egy olyan kis törpéről szól, akinek otthon kell maradnia. Ezzel a kis történettel lehet a 3-5 éves gyermekekkel megértetni, hogy most korlátozva van a szabadságunk, de találjuk meg ebben is a jót, az örömöt és legyünk türelmesek. Érdemes elolvasni nagyon cuki kis mese.

[listamester id=”5254″ mode=”js”]