Már a tavaszi virág manókat tervezem, sok sok hímzéssel, de természetesen közben készülnek a kis nyuszikák is. A kis manó figurák egyedi darabok, két egyformát nehezen találni köztük. Készítés közben valamennyien szívemhez nőnek – főleg, hogy nagy részüket a család kedvenc meséi ihlették.

Manóimat fából és gyapjú filcből készítem. A gyapjúfilceimet a Multifelt Factory Kőszegi Nemezgyárból  vásárolom, melyek nagyon magas minőséget képviselnek. Szerencsére közelről is láthatom, – mert vannak kisgyermekek a családunkban, hogy a sok évvel ezelőtt kapott játékok közül, az innen származó filcből készült tárgyak mennyire tartósak.

Már nagyon készülök a tavaszra, ezért igyekeztem szép tavaszi színeket vásárolni a legújabb manó kollekciómhoz. Szerencsére szép pasztell színű filceket is sikerült beszereznem, mert azok nagy kedvencek.

 A waldorf pedagógiai módszert követő szülők az arc megrajzolása nélkül kérik a figurákat, mert úgy a gyermek fantáziájára van bízva, hogy a manó éppen szomorú vagy vidám. Ha rám van bízva, akkor minden manó vidám és mosolyog.

Vidám, mosolygós napot kívánok!

Ha érdekelnek a kézműves kuckóm izgalmas újdonságai, akkor iratkozz fel a levelezési listámra!